Nieuwe rosé van Château d’Esclans

Sinds deze week zijn de rosé wijnen van Château d’Esclans nieuw in ons assortiment. Château d’Esclans Domaines Sacha Lichine is een magisch landgoed gelegen in het hart van de Provence, ten noordoosten van Saint Tropez. Op een buitengewoon stuk grond omgeven door open grasland, bos en knoestige oude wijngaarden staat hier het 19e-eeuwse Château met uitzicht over de idyllische Vallei van Esclans, helemaal tot aan de Middellandse Zee.

Sacha Lichine kocht in 2006 het Château met als doel om de beste rosé wijn te produceren en inmiddels is Château d’Esclans Domaines Sacha Lichine wereldwijd bekend om de fijnste wijnen in zijn soort. Het portfolio hoogwaardige rosé wijnen heeft voor alle smaken, stijlen en gelegenheden een geschikte kwaliteit. Naast het boegbeeld Whispering Angel brengt het Château ook The Pale, Rock Angel, Château d’Eslans, Les Clans en de iconische Garrus uit. De eerste drie zijn nu bij ons verkrijgbaar en de laatste twee ook op bestelling.

De ‘Living Soils, Living Together’ CSR strategie

Château d’Esclans werkt al sinds de eerste oogst in 2006 conform de principes van Duurzame Wijnbouw en kent een hechte verbondenheid met en verantwoordelijkheid voor de regio en gemeenschap.

  • Het Château streeft naar het behalen van de HVE certificatie in 2022 voor de eigen wijngaarden en bij inkoop van druiven (voor Whispering Angel en Rock Angel) dit zoveel mogelijk te doen bij eveneens HVE gecertificeerde wijnboeren.
  • Het Château werkt met gecontroleerde irrigatie (wanneer toegestaan) om het watervebruik te minimaliseren.
  • Château d’Esclans brengt alle mensen bij elkaar in een jaarlijkse unieke Harvest Lunch als blijk van dank en betrokkenheid bij de lokale gemeenschap
  • Sacha Lichine hecht veel waarde aan de plaats van Château d’Esclans in de gemeenschap en de tradities van de Provence. Zo is voor de uitbreiding van de wijnkelders een oude kelder in La Motte in ere hersteld.

Whispering Angel

Whispering Angel is vandaag de dag dé referentie als het gaat over roséwijn. De wijn werd in 2006 geïntroduceerd door Sacha Lichine als een nieuwe standaard voor rosé uit de Côtes de Provence, de belangrijkste regio voor roséwijnproductie in de wereld. De wijn wordt gemaakt van Grenache, Cinsault en Rolle (Vermentino) druiven en heeft een aantrekkelijke bleekroze kleur. Het smaakprofiel van deze beendroge wijn is vol en weelderig met een soepele afdronk. Een premium rosé geschikt voor ieder moment.

Rock Angel

Rock Angel is de next level rosé van het Château voor serieuze rosé liefhebbers. De wijn is gedeeltelijk vergist op grote eikenhouten vaten. Dit geeft de rosé een grotere complexiteit en structuur in zijn smaakprofiel vergeleken met de lichtvoetigheid van Whispering Angel. De wijn wordt gemaakt van Grenache, Cinsault en Rolle (Vermentino) druiven, met een glanzende bleekroze kleur. Rock Angel is krachtig en elegant. Een wijn met klasse. Als je de mineraliteit van een Sancerre lekker vindt, zul je ook van deze wijn houden…

Chateau d’Esclans

Château d’Esclans is 100% afkomstig uit de eigen wijngaarden van het Château, beplant met Grenache en Rolle (Vermentino) druiven. De leeftijd van de stokken, de hoogte van de wijngaard en de ondergrond tillen deze rosé naar een nieuw niveau. Door de combinatie van verschillende vinificatietechnieken in RVS tanks en op eikenhouten ‘demi-muids’ vaten, is de wijn een unieke kruising tussen frisheid en complexiteit. Het resultaat is een veelzijdige, elegante rosé in klassieke stijl. Een waar pronkstuk.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.