BBQ Inspiratie

Afgelopen week waren we op uitnodiging van importeur De Monnik Dranken te gast bij Feel Good Tent Event in Lage Vuursche om BBQ inspiratie op te doen. Vanaf deze week in de winkel, vijf leuke combinatie met wijn/whisky en een bbq gerecht. Hieronder de voorbeelden. Met receptuur (in een klein boekje) en al zijn ze ook in de winkel verkrijgbaar dus doe er je voordeel mee.

Vijf bijzondere barbecuegerechten

In de grote tent werd volop geproefd. Ondertussen werden in de buitenkeuken door chef-kok Remco van Mourik en zijn team volop voorbereidingen getroffen voor de barbecue.

Spies met 2 coquilles

Het eerste gerecht bestond uit een spies met 2 coquilles, omwikkeld met spek, geserveerd met een rucolapesto en aardappelcrème.

Als je aan coquilles denkt, denk je natuurlijk meteen aan de Provence. En daarom werd er ook Marie-Christine rosé bij dit gerechtje geschonken.

Door de maritieme invloeden van de Old Pulteney 12 years old, paste deze whisky ook perfect bij dit gerecht.

Zalm

Ook het tweede gerechtje was er één uit de zee: zalm, gemarineerd in Big Peat, warmgerookt boven het vuur, met krieltjes en een whisky-barbecuesaus, ook gemaakt met Big Peat.

Daarbij werd -uiteraard- ook de Big Peat 12 Years Old geserveerd.

Voor de wijnliefhebber werd de Chardonnay Reserve van Alvi’s Drift in het glas geschonken. Deze wijn ging dankzij de houtrijping en mooie ronde smaak ook geweldig samen met de zalm.

Geroosterde maiskolf

Vervolgens kwam er een vegetarisch gerecht met Zuid-Amerikaanse invloeden: geroosterde maiskolf, met geroosterde halloumi en polenta en een salsa verde.

Daarbij was ook een Zuid-Amerikaanse wijn uitgezocht: de Sauvignon Blanc Reserva van Viña Ventisquero. Als whisky werd wederom een Old Pulteney geserveerd, maar deze keer de Flotilla.

Choripan met chorizo en chimichurri

Na de vis en vegetarische gerechten was het tijd voor vlees op de barbecue! Lage Vuursche kwam in Argentijnse sferen met een eigen versie van de choripan: een geroosterd broodje met lamsmerguez van de asado en verse chimichurri.

Ook voor de wijn gingen we naar Argentinië: de Phebus Malbec Reserva, uit Patagonië. De Malbec, naar wens licht gekoeld, past perfect bij vleesgerechten van de barbecue!

Bij dit vleesgerecht past ook een wat steviger whisky: de Smokehead Sherry Bomb.

Bavette ‘Biltong Style’

We eindigden de avond met een bavette ‘Biltong Style’ met zoete aardappel en een zachte rodewijn-botersaus, gemaakt met Alvi’s Drift 221 Special Cuvée Red Blend.

Deze wijn werd ook bij het gerecht geschonken: een niet te zware rode wijn en geweldig voor bij de barbecue.

Voor de whiskyliefhebber werd er ook bij dit vleesgerecht weer een Smokehead geserveerd, deze keer de ‘gewone’ variant.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.