Chichibu Official Store

Chichibu Official Store

Sinds juli 2019 zijn Slijterij Frans Muthert & Dramtime.nl een van de vijf Chichibu Official Stores in Nederland. Op deze pagina delen wij alle nieuwtjes en evenementen rondom Chichibu!

OVER CHICHIBU

Ichiro Akuto besloot in 2007 om een ​​nieuwe whisky distilleerderij te bouwen 100 kilometer ten noordwesten van Tokyo, in de stad Chichibu. Als kleinzoon van de oprichter van de Hanyu distilleerderij was hij bkend in de markt en zag hij met hulp van zijn familie de uitgelezen kans. In de nabijheid van de oude Hanyu distilleerderij werd Chichibu Distillery gebouwd. In een regio waar het lokale klimaat met strenge winters en hete, natte zomers zorgt voor de extreme rijping van de whisky’s.

Ondanks hun jonge leeftijd worden de whisky’s van Ichiro Akuto wereldwijd hoog gewaardeerd. De kleine distilleerderij in Chichibu produceert small batches maar gebruikt ook de resterende oude voorraden van Hanyu, Kawasaki en Karuizawa die ter plaatse liggen opgeslagen, om uitzonderlijke malts en blends op de markt te brengen nu de voorraad Chichibu whisky nog jong is.

De eerste releases van de Ichiro’s Malts bevatten in verhouding iets meer Hanyu whisky terwijl er tegenwoordig steeds meer Chichibu malt whisky wordt gebruikt. Er wordt bij Chichibu tevens veel gebruik gemaakt van Mizunara (Japans) eikenhout.

De eerste Chichibu release was The First gevolgd door de On The Way waarvan inmiddels 3 releases zijn gebotteld. Daarnaast zijn er als core range de Ichiro’s Malts (Mizunara, Wine Wood Reserve & Double Distilleries) en de Ichiro’s Malt & Grain Blended Whisky bottelingen.

De whisky’s van Chichibu

Naast de core range (limited edition) bottelingen zijn er jaarlijks diverse specials, single cask releases en limited editions van Chichibu die we gedeeltelijk ook in Nederland op voorraad krijgen.


CHICHIBU NIEUWS

  • Chichibu WIN Actie
    Met de Chichibu Intergalactic Edition 5 en 6 in aantocht hebben we een leuke win actie. Bij aankoop van een fles Chichibu Ichiro’s Malt & Grain (nu van €73,50 voor €63,50) maak je kans op een uitinodiging voor de exclusieve Chichibu Intergalactic 5 & 6 
  • Chichibu Intergalactic #3 en #4
    Vandaag zijn de Chichibu Intergalactic #3 en #4 gearriveerd. De opvolgers van deel 1 en 2 uit juli 2019 zijn met een kleine vertraging door Covid-19 eindelijk gearriveerd en worden vanaf vrijdag 28 augustus aan alle reserveerders uitgeleverd. De Chichibu Intergalactic #3 is een 7 
  • Persbericht: Slijterij Frans Muthert wordt Chichibu Offical Store
    MUSSELKANAAL 7/7/2019 – Slijterij Frans Muthert in Musselkanaal is benoemd tot één van de vier Chichibu Official Stores in Nederland. Dat heeft importeur Salud Distribution vorige week bekend gemaakt tijdens een diner en proeverij in het Okura Hotel in Amsterdam. Samen met collega’s in Sint