Uitnodiging Online Waterford Tasting met Head Distiller Ned Gahan

Graag nodigen we je uit voor onze eerste online tasting van het najaar en wel een Ierse. Vrijdagavond 8 oktober schakelen we live over naar Ned Gahan, Head Distiller van de Waterford Distillery. Een vrij nieuwe distilleerderij die door Mark Reynier, ex-Bruichladdich, is opgericht.

Ierse whisky zonder ‘e’, het kan bij Waterford. Voormalig wijnhandelaar en whisky pionier Mark Reynier doet het in Ierland bij zijn Waterford distilleerderij. De redder van Bruichladdich in 2000 kocht, van de 58 miljoen pond die hij in 2012 van Remy Cointreau kreeg voor Bruichladdich, de oude Guinness brouwerij in Waterford. Hier startte hij in 2014 aan een nieuw project met een ultramoderne distilleerderij om geschiedenis te schrijven.
Mede door zijn wijn achtergrond draait het bij Waterford Whisky om terroir omdat volgens Mark de ondergrond van de gerst uiterst belangrijk is. De filosofie van Waterford draait echter niet alleen om terroir maar ook om de verschillende soorten gerst (ook wel ‘The Cathedral of Barley genoemd’) en de ultra moderne distilleerderij (bij Waterford bekend als ‘The Facilitator’). In korte tijd heeft Mark hier samen met Head Distiller Ned Gahan en een heel team naam en faam gemaakt met de Waterford whisky’s in de iconische blauwe fles die nu een jaar op de markt zijn. 

Live vanuit onze winkel host Tom-Roderick deze proeverij waarbij we overschakelen naar Ned Gahan. Hij neemt je mee op reis naar Ierland en vertelt je alles over de Waterford filosofie en manier van werken maar ook over de verschillen tussen de gerst van de diverse boerderijen en percelen waarvan Waterford deze betrekt. Kortom een iets andere kijk op het distilleren van whisky dan je wellicht gewend bent en juist daarom zo leuk om eens van te horen en te proeven. 

Hoe werkt het? Je doet op afstand via Zoom mee. Van ons ontvang je een tasting set met de samples (2cl) van de 6 te proeven whisky’s (daaronder in ieder geval de nieuwe The Cuvee en de exclusief voor Nederland gebottelde Wilkinstown 1.1) en een placemat, je logt 8 oktober in bij Zoom via de link die je van ons krijgt en je kunt interactief mee doen! Het enige wat je verder nodig bent is een laptop, smartphone of tablet met een werkende internetverbinding en camera.

De proeverij begint vrijdag 8 oktober om 20.00 uur en je kunt je opgeven door te mailen naar info@dramtime.nl. De kosten zijn €25,- p.p. bij het ophalen van de sample set in de winkel en €30,- als we deze naar je moeten verzenden per post (brievenbus pakket). Na je aanmelding updaten wij je verder wat betreft het verzenden van de sample set, de login link en praktische info.

Wanneer: vrijdag 8 oktober

Tijd: 20.00 uur, inloggen via Zoom vanaf 19.45 uur.

Kosten: €25,- bij ophalen in de winkel / €30,- bij versturen per post

Adres: je eigen woonkamer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.