Terugblik Ardbeg Day 2021

Afgelopen 5 juni vierden we het jaarlijkse Ardbeg feestje. Ondanks Covid-19 waren een hoop whisky liefhebbers ’s middags naar Musselkanaal afgereisd voor de Ardbeg Scorch. In kleine groepjes, in tijdsslots, zittend en op 1,5 meter afstand en met een hoop andere Covid maatregelen konden ze in de tuin achter de winkel kennis maken met de nieuwe Glenmorangie X (zowel puur als in de mix), de Ardbeg An Oa en als klapstuk uiteraard de Ardbeg Scorch.

De Ardbeg Scorch is de nieuwste limited edition single malt whisky van Ardbeg, speciaal gelanceerd ter ere van “Ardbeg Day” 2021. De Scorch heeft gerijpt in ex-Bourbon-vaten die verkoold zijn door de vurige uitademing van Dunnage Warehouse #3’s (absoluut echt en totaal niet verzonnen) “flavour breathing” draak. De proefnotities van deze Ardbeg zijn als volgt:

“Intense aroma’s van roet en rook liggen op de loer, terwijl gegrilde gerechten zich vermengen met tonen van zwarte drop. Dit is echt een dram van fantastische proporties. Geurige patchoulie verweven met gedurfde tonen van geblust staal en zadelzeep. Golvende wolken van zoete rook en verkoolde eik doordringen het gehemelte, terwijl bruyèrehout, salie en dennen hun weg naar voren vinden.”

Voor een foto terugblik op Ardbeg Day 2021 klik hier!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.