Ardbeg BBQ & ‘We Can BBQ Too’ boek winactie!

In de zomer is het uiteraard tijd voor de BBQ en daar helpen we je samen met Ardbeg graag bij mee! Koop nu een fles, scan de code en maak kans op een The Bastard Urban Large BBQ! Daarnaast krijg je bij ons als Ardbeg Embassy, bij aankoop van twee 70cl flessen Ardbeg, gratis het We Can BBQ Too bbq boek t.w.v. €18,95. Het BBQ boek met de favoriete recepten van 54 bekende, beruchte en andere Bastards!

THINK YOU CAN SMOKE?

Roken wordt niet enkel gebruikt bij het maken van whisky. Het is een eeuwenoude techniek om voedsel te conserveren. Vis en vlees werden vroeger niet zozeer voor de smaak gerookt, maar om het voedsel langer te kunnen bewaren. Tegenwoordig gebeurt het vooral voor de bijzondere rooksmaak. Daarbij kun je warm, maar ook koud roken.

  • Koud roken gaat geleidelijk en kan uren duren. Bij dit proces gaat het er met name om dat het voedsel wordt geconserveerd. Koud roken betekent niet per definitie dat het voedsel ook gegaard wordt. De temperatuur van koud roken ligt onder de 25 graden.
  • Warm roken is meestal bedoeld om voedsel naast een specifieke rooksmaak te geven, ook meteen te garen.
    Bij beide technieken is de keuze van de houtsoort van belang. Voorbeelden van veel gebruikte houtsoorten zijn beuk, berk, eik.

Roken op de barbecue is eigenlijk heel eenvoudig. Voeg wat rookhout chunks of chips toe aan je vuur en gerechten krijgen een mooie rokerige smaak. Chunks zijn blokjes rookhout die je ongeweekt toevoegt aan je vuur. Deze branden geleidelijk waardoor ze langdurig rook afgeven. Ongeweekte houtchips branden snel en geven maar kort rook af. Door de chips eerst een uurtje in water (of wijn of bier) te weken verleng je de rookafgifte. Voor het allerbeste resultaat gebruik je de chips in combinatie met een smoke tube of box. Daarbij kun je onder meer ook gebruik maken van de Ardbeg An Oa Smoker Giftpack. De chips smeulen dan het langst en zo barbecue je als een pro!

Hoe zit het dan met koud roken? Dat doe je met smoke dust of -mot. Door het smeulen van de mot heb je wel rookontwikkeling, maar een heel beperkte temperatuurstijging. Koud roken doe je bij 20 °C en gaat het gemakkelijkst met een cold smoke generator.

Trek gekregen? Koop dan snel twee flessen Ardbeg en ga aan de slag met de recepten uit het We Can BBQ Too boek die je er van ons bij krijgt!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.