Help de Zuid-Afrikaanse scholen de winter door

Samen met Alvi’s Drift is de Nederlandse importeur De Monnik Dranken een lokaal hulpprogramma opgestart voor de wijnboerderij-scholen in Worcester. Deze regio is zwaar getroffen door Covid-19 en de daaropvolgende overheidsmaatregelen. Samen willen we graag de leerlingen van de 11 wijnboerderij-scholen die deze regio rijk is voorzien van mutsen, sjaals en dekens om zo de huidige koude wintermaanden door te komen.

Zuid-Afrikaanse wijnsector zwaar getroffen door Covid-19

De coronacrisis heeft Zuid-Afrika hard geraakt. Ook de wijnsector is zwaar getroffen. Er is al maandenlang een verbod op de verkoop en consumptie van alcohol, dat weliswaar eventjes werd opgeheven, maar na 6 weken al weer van kracht werd. Ook was er een tijdelijk verbod op de wijnexport (dat, gelukkig voor ons, weer is opgeheven). Als één van de weinige landen ter wereld koos Zuid-Afrika voor een drooglegging, naast een hele strenge lockdown met avondklok. Dit alles miste zijn uitwerking niet.

De wijnboeren hebben de regering opgeroepen de regels te versoepelen en in elk geval alcoholconsumptie toe te staan in restaurants. Dat is nu deels toegestaan. Daarnaast vraagt de wijnsector de consument buiten Zuid-Afrika om support. ‘Koop en drink Zuid-Afrikaanse wijn!’ is de boodschap. En die boodschap is bij ons aangekomen!

Lokaal hulpprogramma

Samen met Alvi’s Drift is er nu een lokaal hulpprogramma gestart voor de kinderen van de 11 wijnboerderij-scholen in de regio Worcester. Het is daar nu winter, dus er moeten zo snel mogelijk mutsen, sjaals en dekens komen om de kinderen warm te houden gedurende deze koude wintermaanden.

Alvi en Junel van der Merwe:
“In onze regio zijn er 13 verschillende collega-wijnhuizen. Het is bij ons de gewoonte dat onze werknemers met hun families op het land bij het wijnhuis wonen of er dichtbij. Daar staan ook de scholen voor de kleinste kinderen van de werknemers, de zogenaamde ‘farmschools’. Het zijn hier barre tijden en we proberen alles op alles te zetten om iedereen te helpen.

Daarom zijn we ook bijzonder blij met jullie hulp. We hebben het nationale blinden- en doveninstituut in Worcester ingeschakeld om de mutsen, sjaals en dekens te maken.

De Monnik Dranken koopt deze van de beide instituten en wij zorgen dat alle kinderen op de 11 scholen dit krijgen. Dan worden de kinderen maar ook het doven- en blindeninstituut geholpen en slaan we 2 vliegen in één klap. Een bijzonder project waar wij heel blij mee zijn.”

€0,50 per fles

De Monnik Dranken heeft besloten om – ieder geval tot de zomer in Zuid Afrika begint – € 0,50 per verkochte fles af te dragen. Met dit geld kunnen de benodigdheden voor de kinderen worden besteld bij het Zuid-Afrikaanse doven- en blindeninstituut.

Dus hoe meer flessen van Alvi’s Drift we verkopen, des te meer kinderen we kunnen helpen!

De eerste 2 scholen die geholpen gaan worden zijn:

Nieuw Morgan Primary School met 156 leerlingen. Zij krijgen 156 sjaals en mutsen. Daarnaast krijgen de allerkleinsten – zo’n 70 kinderen – ook een kleine pop.

Scherpenheuwel Primary School met 100 leerlingen. Hier zullen we 100 dekens brengen.

Aanbieding

Ook wij dragen ons steentje bij! Om zoveel mogelijk Alvi’s Drift te verkopen en daarmee zoveel mogelijk support te kunnen bieden koop je in september een doos Alvi’s Drift Signature (Merlot, Shiraz, Viognier, Chenin Blanc, Chardonnay) voor slechts €33,- i.p.v. €38,-!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.