PERSBERICHT: OUDSTE WHISKY TER WERELD STAAT IN MUSSELKANAAL

Musselkanaal, 4 november 2021. ’s Werelds oudste whisky staat deze week bij whiskyspeciaalzaak Slijterij Frans Muthert & Dramtime in Musselkanaal. De Gordon & Macphail Generations Glenlivet 80 years old is een maar liefst 80 jaar oude single malt van de Glenlivet distilleerderij, in de Speyside regio in Schotland, die gebotteld is door de onafhankelijke bottelaar Gordon & Macphail. Gordon & Macphail staat er om bekend whisky’s bijzonder lang te kunnen laten rijpen en had met een 75 jaar oude Mortlach, die Muthert eerder dit jaar in de winkel had staan, ook al het record voor ’s werelds oudste whisky in handen.

Deze 80 jaar oude Glenlivet is een zeer oude en unieke whisky aldus vader en zoon Aeilke en Tom-Roderick Muthert. “Een whisky met deze leeftijd hebben we nog nooit gezien en, ondanks dat er geruchten zijn dat Gordon & Macphail vaten whisky heeft die nog ouder zijn, zal dit voorlopig de meeste unieke whisky zijn die we wereldwijd en daarmee ook in onze winkel zien” aldus Tom-Roderick. Niet alleen de whisky is uniek, ook de fles en verpakking. Een houten frame naar ontwerp van de wereldberoemde architect Sir David Adjaye.

“50 jaar oude whisky’s zijn al een zeldzaamheid en zien we slechts 2 tot 3 keer per jaar in onze winkel. Dat benadrukt des te meer hoe bijzonder deze 80 jaar oude Glenlivet is. We zijn er trots op dat deze in Musselkanaal, ‘of all places’, terecht is gekomen” zegt Tom-Roderick. “We hebben door de jaren heen een aardig netwerk op gebouwd in de whisky wereld en onze naam gevestigd, dan is het mooi om te zien dat we de mogelijkheid krijgen om zo’n fles te kopen en naar Musselkanaal te halen”.

Inmiddels heeft die fles Musselkanaal ook al weer verlaten omdat deze afgeleverd is bij een gelukkige koper. De prijs?! “Daar doen we nooit uitspraken over” aldus Aeilke. De vraagprijs was meer dan 100.000 euro en fles nummer 1 uit dit vat is recent zelfs in Hong Kong geveild voor 193.000 US Dollar.

Tom-Roderick en Aeilke Muthert in de winkel in Musselkanaal waar ze zojuist voor de eerste keer de Glenlivet 80yo uitgepakt hebben.

Over Slijterij Frans Muthert & Dramtime

Slijterij Frans Muthert is de wijn- en whisky speciaalzaak van de familie Muthert in Musselkanaal. Opgericht in 1918 en in 2018 benoemd als hofleverancier bij Koninklijke Beschikking. Sinds 2013 is whisky webwinkel Dramtime.nl onderdeel van het bedrijf en heeft het zijn naam definitief gevestigd in de nationale en internationale whiskey scene. Whisky liefhebbers en investeerders uit binnen- en buitenland kennen Muthert en Dramtime vanwege het brede aanbod en de grote whisky kennis. Aan het roer staan vierde en vijfde generatie, vader Aeilke en zoon Tom-Roderick, Muthert.

Over Gordon & Macphail

Gordon & MacPhail is een alom bekende onafhankelijke bottelaar van single malt whisky. Een echt familie bedrijf die al ruim 120 jaar actief is in de whisky industrie. Begonnen met een klein winkeltje in Elgin en inmiddels een onafhankelijke bottelaar, groothandel, retailer en eigenaar van de Benromach distilleerderij.  Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.