NIEUW: Drams by Dramtime The Koval Collection Linkwood 9yo 2012

Trots presenteren we vandaag de nieuwe Drams by Dramtime The Koval Collection serie en de eerste whisky in deze reeks, een 9 jaar oude Linkwood. The Koval Collection is een serie single cask releases als Drams by Dramtime exclusive bottelingen waarin het gebruik van first fill ex-bourbon en ex-rye vaten van de Koval distilleerderij in Chicago centraal staat. In een tijd waarin whisky voor velen ‘flink donker’ moet zijn en uit een sherry vat ‘moet’ komen kiezen wij ervoor terug te gaan naar de basis van een goed bourbon (of rye) vat. Tevens kleine (110 liter) vaten waarbij er veel meer hout contact is dan bij een standaard American barrel of een sherry butt. Na een lange tweede rijping in deze vaten ontstaat een mooie, gebalanceerde, whisky.

Deze linkwood is de eerste release in de serie en is gedistilleerd op 24 oktober 2012. Hij heeft eerst gerijpt in een refill bourbon barrel en deze is op 3 april 2019 gereracked in Koval rye cask #313739 voor een tweede rijping van bijna 3,5 jaar. Dit vat is vervolgens op 13 september 2022 gebotteld op vatsterkte (cask strength) van 58,9%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen, als een gelimiteerde single cask release van 136 flessen.

Neus: romige vanille, karamel en popcorn

Smaak: tropisch fruit, zoete eiken kruiden en vanille

Afdronk: sinaasappel, bruine suiker en zachte mout aroma’s

Uiteraard kun je deze Linkwood komen proeven (en kopen) in de winkel maar je kunt ‘m ook hier online bestellen op Dramtime.nl (en hier als sample).Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.