Ardbeg Y2K 23yo

Vandaag introduceren we de Ardbeg Y2K. Een 23 jaar oude release uit het jaar 2000. Het jaar van de millennium bug waanzin! Voor Ardbeg een jaar waarin het in glorie hersteld werd. Na slechte jaren werd de distilleerderij in 1997 overgenomen door Glenmorangie en tussen 1997 en 2000 werd de distilleerderij weer in ere hersteld zodat het in 2000 weer de volledige distillatie capaciteit kon benutten. Het was ook het laatste jaar van een set historische ketels die na 51 dienstjaren begin 2001 vervangen werden.

Daarnaast is dit de eerste release van een zeldzamere oude Ardbeg voorraad. Deze Ardbeg heeft 23 jaar lang gerijpt in een combinatie van Oloroso sherry en bourbon vaten en is in 2023 gebotteld op 46%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Interesse?! Bestellen kan hier op Dramtime.nl zolang de voorraad strekt. En de proefnotities? Die vindt je hieronder.

Neus: citroen balsem, lijnzaad olie en heidehoning met roet, pepermunt, gemalen koffie en anijs

Smaak: helder en pittig met intens zoete en rokerige aroma’s. Ook hier weer tonen van gemalen koffie en anijs met eiken tannines

Afdronk: lang en warm met tonen van aanhoudende rook en eikenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.