Jaarwijn 2023: Louise Bruneau

Onze ‘Jaarwijn 2023’ komt uit Frankrijk van Maison Louise Bruneau en hebben we zowel in wit als rood beschikbaar. De jaarwijn kost net als in 2022 €29,99 per doos a 6 flessen en kun je uiteraard proeven in de winkel. Hieronder alle informatie!

Louise Bruneau

Louise Bruneau was de dochter van een gerenommeerde wijnhandelaarsfamilie uit de Languedoc. Van de drie kinderen was zij het meest nieuwsgierig en ondernemend, zo vergezelde zij als jong meisje haar vader regelmatig op de handelsreizen en leerde zij van hem alle kneepjes van het commerciële vak. In 1903, als Louise 18 jaar is, trouwt zij met Joseph, een rijke wijnhandelaar. Ze wordt niet alleen op hem verliefd, maar ook op een groot vervallen huis, midden in de wijngaarden. Na twee jaar renovatie trekken ze in dit prachtige landhuis.

Een vrouw met karakter, dat is ze. Ze leert van haar man Joseph alles over het werk in de wijngaarden en -kelder. Het domaine floreert en blijft floreren, zelfs na het overlijden van Joseph in 1916. Iedere zonsondergang ziet Louise vanuit de wijngaarden, waar ze is om de wijnstokken te controleren, aan het werk in haar mooie jurken waar ze niet veel om geeft. De werknemers die haar steeds zo zagen lopen, gaven haar al snel de bijnaam ‘l’Elégante’. Met behulp van haar twee kinderen begint Louise haar eigen wijnen te maken, volgens haar eigen filosofie. Een rode wijn, met veel fruitige aroma’s en finesse. Een witte wijn, met rondeur, maar toch ook frisheid. Ook weet ze de wijnen te verkopen, zoals haar vader haar geleerd heeft. Op het etiket staat het door haar zo geliefde huis en haar bijnaam ‘l’Elégante’.

Maison Louise Bruneau Blanc

Deze witte wijn is gemaakt van Vermentino/Rolle (50%), Sauvignon Blanc (30%), Viognier (10%) en Chardonnay (10%). De druivenstokken staan op een vulkanische klei-kiezel bodem en na de oogst en de schilweking vindt de vergisting op lage temperatuur plaats zodat de fruit aroma’s meer naar boven komen. Het resultaat is een licht gele wijn met groenige tinten. Op de neus intens met veel fruit tonen (citroen, perzik) en een frisse en fruitige smaak.

Dit is een goede begeleider van salades en visgerechten maar ook desserts met vers fruit.

Maison Louise Bruneau Rouge

Deze rode wijn is gemaakt van Grenache (45%), Syrah (25%), Cinsault (15%) en Merlot (15%). De druivenstokken staan op een vulkanische klei-kiezel bodem en na de oogst en de schilweking vindt de vergisting plaats bij 26-32°C. Het resultaat is een granaatrode wijn met in de neus veel rood fruit en een tikje kruidigheid. De wijn is mooi in balans met soepele tannines.

Dit is een goede begeleider van lamsrack, gegrilde kip en lichte pasta gerechten.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.