Jaarwijn 2020: Les 4 Pierres

De jaarwijn van 2020 is gearriveerd! Een Sauvignon Blanc en Cabernet Sauvignon van het Franse Les 4 Pierres.

Onderstaand alle informatie over deze twee wijnen!

Les 4 Pierres

Pierres betekent: edelstenen. De meest bekende zijn natuurlijk diamanten, smaragden, robijnen en saffieren. Zij staan symbool voor vele nobele eigenschappen. Voordat deze edelstenen zo mooi schitteren, moeten ze eerst nog bewerkt worden door de edelsmid. Een groot precisiewerk. Dit werk staat symbool voor het werk van de wijnmaker die ook met grote precisie van de geoogste druiven een prachtige wijn maakt. Die van Les 4 Pierres komen uit de Côtes de Gascogne in het zuidwesten van Frankrijk.

Les 4 Pierres Sauvignon Blanc

De Sauvignon Blanc druif wordt gesymboliseerd door de smaragd, een schitterende groene steen. Zij staat voor evenwichtigheid en harmonie. Deze Sauvignon Blanc is flonkerend bleekgeel van kleur en geurt uitbundig naar exotisch fruit en witte bloemen. In de smaak valt vooral het citrusfruit op, met in de afdronk een heerlijke vleug perzik.

Wijn & spijs: Uitstekend geschikt voor een aperitief met vrienden. Maar ook te combineren met allerlei lichte gerechten.

Serveertemperatuur: 10 – 12 ⁰C

Les 4 Pierres Cabernet Sauvignon

De Cabernet Sauvignon druif wordt gesymboliseerd door de robijn, een schitterende rode steen. Zij staat voor passie, intensiteit en kracht. Een mooie robijnrode wijn. De intens fruitige neus doet denken aan de rijke geur van frambozen en bramen, met een subtiel vleugje kruiden en gerookte thee.

Wijn & spijs: Uitstekend geschikt voor een aperitief met vrienden. Maar ook te combineren met allerlei gerechten, waaronder pasta’s en vleesgerechten.

Serveertemperatuur: 16 – 18 ⁰C

De Les 4 Pierres wijnen kun je hier ook online bestellen in onze webshop Dramtime.nl!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.