Dramtime 10th Anniversary Releases

Met het vernieuwde Dramtime.nl start vandaag ook ons jubileum jaar! Wat 10 jaar geleden begon als een groot online avontuur met een kleine webshop is inmiddels uitgegroeid tot iets moois! Niet alleen een webshop maar ook diverse whisky bottelingen, onder meer onder het Drams by Dramtime label, proeverijen, evenementen en festivals. De afgelopen 10 jaar is er veel gebeurd en hopelijk zal dat ook de komende 10 jaar zo zijn.

Het jubileum jaar trappen we af met twee 10th Anniversary bottelingen! Een bijzondere Penderyn single cask uit een Amontillado Blood-tub en een 15 jaar oude Blair Athol van Whisky Dudes met een tweede rijping in hetzelfde type vat. Hieronder alle info, de proefnotities en de mogelijkheid om een fles te bestellen. De komende maanden zullen we hier meer Dramtime 10th Anniversary nieuws delen. Onder meer over nog 1 of 2 jubileum bottelingen en een hele bijzondere jubileum proeverij!

Penderyn Amontillado Sherry Single Blood-Tub Cask Bottled exclusively for the 10th Anniversary of Dramtime (56,7%)

De Penderyn Amontillado Sherry Single Blood-Tub Cask Bottled Exclusively for the 10th Anniversary of Dramtime is een Welsh whisky van de Penderyn distilleerderij die exclusief gebotteld is voor de 10e verjaardag van Dramtime. Het is de eerste single cask release in een serie 10th anniversary bottlingen. Deze Penderyn is gedistillerd in Augustus 2018 en heeft volledig gerijpt in Amontillado Blood-tub S199. Deze is gebotteld in februari 2023 op vatsterkte (cask strength) van 56,7%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen, als een gelimiteerde single cask release van 39 flessen.

Official tasting notes:

Nose: Citrus peel, green apples as well as hints of pear and toffee aromas.

Palate: Oranges and lemons, esences of grapes, pine nuts, salted caramel with warming spicy notes.

Finish: Nutmeg, cinnamon and oaky spices leading to a dry finish.

Klik hier om te bestellen op Dramtime.nl

Whisky Dudes Blair Athol 15yo 2008 Exclusively Bottled for the 10th Anniversary of Dramtime (56,9%)

De Whisky Dudes Blair Athol 15yo 2008 Exclusively Bottled for the 10th Anniversary of Dramtime is een Highlands single malt van de Blair Athol distilleerderij gebotteld door de Nederlandse bottelaar Whisky Dudes speciaal voor de 10e verjaardag van Dramtime. Het is de tweede (na een Penderyn single cask) in een serie 10th anniversary bottelingen. Deze Blair Athol is gedistilleerd op 13 februari 2008 en heeft tot 22 februari 2022 gerijpt in een refill butt. Die is gedeeltelijk overgestoken in Fresh Amontillado Blood-tub 300990C voor een tweede rijping. Op 27 februari 2023 is deze gebotteld op vatsterkte (cask strength) van 56,9%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen, als een gelimiteerde single cask release van 50 flessen.

Official tasting notes:

Neus: Met handwarmte komt ie echt tot leven. Mooie donkere geuren van hazelnoot, mokka, nougat, koffiebonen en laurier. Later komt ook wat fruitigheid naar voren als in perzik, abrikoos en appelstroop. Intens en complex neusje. Water heeft niet heel veel invloed op de neus.

Smaak: soepel en sappig bij aankomst. Daarna begint het langzaam een steeds steviger wordende body te ontwikkelen, de geuren uit de neus komen terug in de smaak. Een prikkelende invloed van de alcohol komt erbij wat resulteert in Chili. Met water blijft de knal van de alcohol achterwege en heeft de body meer balans zonder in te boeten aan beleving. Fijn en levendig palet.

Afdronk: Een relatief lange finish die de smaken en geuren van bovenstaande mooi doortrekt. Trekt op het einde iets wat naar de drogere kant maar blijft wel binnen de marge. De zoetige hartige smaken blijven lang hangen.

Klik hier om te bestellen op Dramtime.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.