NIEUW IN HET ASSORTIMENT: ALVI’S DRIFT BRUT NATURE

Van ons Zuid-Afrikaanse wijnhuis Alvi’s Drift hebben we een nieuwe mousserende wijn in het assortiment. Precies op tijd voor de feestdagen: de Brut Nature! De Brut Nature is een mousserende wijn zonder toegevoegde suikers en deze is gemaakt volgens de Methode Cap Classique (MCC) met een tweede fermentatie op fles, net zoals in de Champagne streek.

De Brut Nature is gemaakt van Chardonnay en Pinot Noir. De Chardonnay komt van de kalkrijke bodems van de wijngaarden aan de Breede Rivier. De Pinot Noir groeit op leisteen en wordt ‘s ochtends vroeg geplukt om de fijne zuren te behouden. De druiven zijn volledig rijp, met een mooi woord fenolisch rijp, met een excellent suiker- en zuurgehalte. De trossen worden geperst, de zogenaamde whole-bunch fermentatie en dat is goed voor de zachtheid. De wijn rust 36 maanden op de eigen druivenschilletjes om de meeste smaak te onttrekken voor de tweede fermentatie op fles.

PROEFNOTITIES:

Brut Nature zonder toegevoegd suiker is in de Champagnestreeek met het ongewisse klimaat een uitdaging. Maar deze komt uit Zuid-Afrika met zijn heerlijke warme klimaat. Het is niet te proeven dat deze Brut Nature nauwelijks suikers bevat. De Brut Nature is loepzuiver met rijp fruit en toast en een romige textuur. Deze Zuid-Afrikaanse Brut Nature kan het zijn Franse collega’s uit de Champagne nog moeilijk maken. In een blinde tasting want deze kan de competitie gemakkelijk aan.

FOODPAIRING:

Uitstekend als aperitief maar ook als begeleider van oesters, sushi, ceviche of flinterdun gesneden gedroogde ham.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.