Persbericht: Slijterij Frans Muthert ontvangt predicaat hofleverancier

Musselkanaal, 31 augustus 2018. Zijne Majesteit de Koning heeft besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ toe te kennen aan Slijterij, Wijnhandel en Whisky Specialist Frans Muthert. Tijdens het jubileum feest van het in 1918 opgerichte bedrijf dat deze maand zijn 100-jarig jubileum viert zal vanavond, vrijdag 31 augustus, locoburgemeester Johan Hamster van de Gemeente Stadskanaal het predicaat en bijbehorende wapenschild uitreiken aan de familie Muthert.

“Het predicaat is een belangrijke blijk van waardering voor 100 jaar ondernemerschap” aldus eigenaar Aeilke Muthert. “We zijn hier als familie en bedrijf enorm trots op deze kroon op ons werk”. Naast de uitreiking van het predicaat hofleverancier presenteert de familie deze avond ook een speciaal glossy magazine ter ere van 100 jaar Frans Muthert evenals een tweetal speciaal voor het bedrijf gebottelde jubileum whisky’s.

Familie Muthert bij uitreiking predicaat hofleverancier

Oprichting
In augustus 1918 begint koopman Aeilke Muthert voor zichzelf als ‘Grossierderij in Koloniale waren, Gedistilleerd en Haringinleggerij’ aan de Schoolstraat 48 in Musselkanaal. Na de Eerste Wereldoorlog wordt er druk handel bedreven langs het kanaal en wordt het bedrijf uitgebreid met grossierderij ‘Het Noorden’ waarmee de rol van de grossiers uit Groningen wordt overgenomen. 

Vanaf 1942 helpt de jongste zoon Frans Hendrik mee in de zaak waarna hij het bedrijf vervolgens met zijn vrouw, Ina Muthert-Homan overneemt van zijn ouders. De winkel wordt een zelfbedieningszaak en een zelfstandige slijterij. Door de komst van de grote supermarkten begin jaren zeventig besluit Frans zich te gaan specialiseren als ‘groot- en kleinhandel in sterke, zwak alcoholische en alcoholvrije dranken’. Hij verandert de naam van het bedrijf tevens in Slijterij Frans Muthert.

In 1977 overlijdt Frans Muthert aan de gevolgen van longkanker en zetten zijn vrouw en, op dat moment studerende, zoon Aeilke Muthert jr. de zaak voort. De winkel wordt een zelfstandige slijterij met veel aandacht voor wijn, bier en cadeaus. In de laatste 10 jaar neemt ook de belangstelling voor whisky snel toe en positioneert de slijterij zich eerst als regionale en later ook als landelijke specialist. 

In 2013 wordt whisky webwinkel Dramtime.nl gelanceerd en sinds 2017 is ook de vierde generatie in de persoon van Tom-Roderick Muthert onderdeel van het bedrijf. In de laatste jaren is Slijterij Frans Muthert onder de naam Dramtime.nl bekend en actief in meer dan 50 landen. Het dynamische familiebedrijf focust zich niet alleen op de slijterij, wijnhandel en webwinkel maar ook op relatiegeschenken, proeverijen en festivals.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.