Nieuw: Chandon Garden Spritz

Nieuw in ons assortiment en precies op tijd voor een warme zomer is Chandon Garden Spritz! Eind jaren vijftig van de vorige eeuw had Robert-Jean de Vogüé, destijds president bij Moët & Chandon, de visie, de moed en het doorzettingsvermogen om de markt van luxe bubbels te herdefiniëren. Hij was ervan overtuigd dat onbekende, nieuwe wegen zouden leiden tot een spannende toekomst voor mousserende kwaliteitswijnen. Zijn zoektocht leidde hem naar Mendoza, Argentinië. Hier vond hij het perfecte terroir voor pure, expressieve, fruitige bubbels van wereldklasse.

Chandon Garden Spritz is het resultaat daarvan. Een buitengewone mousserende wijn met een speciale twist: een sinaasappellikeur gemaakt van lokale Argentijnse sinaasappels, kruiden en specerijen zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen.  De spritz bevat de helft van de suiker van andere spritz-merken en is zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen.

Chandon Garden Spritz is een mix van Chandon’s droge cuvée gemaakt van chardonnay, pinot noir, en sémillon druiven en een huisgemaakte sinaasappellikeur.De aromatische en verfrissende sinaasappelbitters zijn gemaakt van perfect rijpe Valencia sinaasappels. Ze worden gekweekt op een pesticiden-vrije, duurzame boerderij in Entre Rios, in het noordoosten van Argentinië, die al drie generaties door een familie wordt gerund. Chandon schilt de sinaasappels, droogt een deel en voegt gedroogde en verse sinaasappelschillen toe aan de blend. De schillen worden gemacereerd in druivenbrandewijn, samen met een selectie van kruiden en specerijen van de beste terroirs. Het resultaat is een heerlijke bittere sinaasappellikeur. Eenmaal gemengd met Chandon’s mousserende wijn is daar ChandonGarden Spritz.

Online bestellen? Dat kan ook, hier op Dramtime.nl!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.