Gin

Hooghoudt introduceert De Borgen Proef de rijke geschiedenis van Nederlands gedistilleerd

Hooghoudt introduceert De Borgen. De Borgen, een ambachtsdivisie van familiedistilleerderij Hooghoudt, brengt met een serie jenevers de rijke geschiedenis van Nederlands gedistilleerd tot leven. De oorsprong van jenever, een drank met grote cultuurhistorische waarde, krijgt zo weer een verdiende plek op het internationale schap.

Arno Donkersloot, algemeen directeur familiedistilleerderij Hooghoudt: ‘Nu gin internationaal in de spotlight staat, voelen we de drang de historische positie te bevestigen van Jenever als de godfather van alle gins. Waar de Nederlanders gingen, daar was Jenever.’ 

De Borgen: opwindende, Hollandse jeneverconcepten
Het assortiment van de Borgen bestaat uit een range van nieuwe, opwindende Hollandse jeneverconcepten. De producten zijn geïnspireerd op de rijke geschiedenis van de typisch Nederlandse drank jenever. Een geschiedenis die ruim 400 jaar geleden begon. De Borgen vertaalt het ambacht en de kennis van al die jaren naar de gedistilleerd-categorie van nu. Geen bedachte verhalen, maar een Nederlandse drank gebaseerd op de echte recepten en erfenis van toen. De jenevers worden handgemaakt in kleine aantallen. Alles gebeurt in huis. Een combinatie van ambachtelijke en innovatieve distilleertechnieken en de hand van de meester creëren zo de fijnste en meest exclusieve dranken. 

De Borgen Holland Gin: voor reiziger en bartender
De Borgen richt zich op de internationale reizigerswereld en bartenders uit het topsegment. Bartenders die hun klassiekers kennen en weten dat Hollandse jenever (Holland gin), voor de drooglegging in de Verenigde Staten, een van de meest gebruikte basisingrediënten was van cocktails. 

Groningse heritage
De naam, De Borgen, verwijst naar de naam van de mooie, statige buitenverblijven van jonkers in de provincie Groningen. Ze ontstaan in dezelfde periode als waarin jenever aan populariteit wint. Borgen staan voor het sterke, nuchtere karakter van de regio. Familiedistilleerderij Hooghoudt is sinds het begin nauw verbonden aan Groningen. 

Oorspronkelijk
De Borgen Holland Gin: voor iedereen die een idee wil hebben van hoe het oorspronkelijke nationale drankje van Engeland smaakt.

Nu bij ons verkrijgbaar!

Abonneren op Gin