Even bijkomen...

Je hebt soms van die dagen dat het allemaal wat tegen zit, met je werk loopt het allemaal niet zo soepeltjes als gehoopt, iedereen loopt aan je hoofd te zeuren en tot overmaat van ramp stoot je ook nog eens je hoofd aan een uitstekende spijker. De hoogste tijd om jezelf een ‘dram’ in te schenken en even met de beentjes omhoog te gaan zitten.
Meestal gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar een Islay malt, maar het is nog vroeg in de avond en ik heb nog niet gegeten dus ik ga voor iets lichters, de Glenkinchie 12 y.o.

Glenkinchie 12 years old

Glenkinchie, ook wel ‘The Edinburgh Malt’ genoemd, is één van de whisky’s uit de Classic Malts Selection van Diageo. Het is een Single Malt uit de Schotse Lowlands, uit het hartje van het ‘East Lothian’ gebied. De distillery stamt uit 1825 en is gebouwd door de broers John en George Rate onder de naam Milton Distillery. Enkele jaren later werd de naam gewijzigd in Glenkinchie, vernoemd naar de Kinchie vallei waar de distillery zich bevindt.

Tot 2007 werd de standaard Glenkinchie 10 jaar gerijpt op Amerikaans eiken, tegenwoordig is dat 12 jaar, wat de whisky een rijker karakter geeft.

Mijn proefnotities:
De Glenkinchie 12 y.o. is licht goudkleurig. De geur is lekker fris met iets van gras en bloemen en tonen van vanille. De smaak is aangenaam zacht met tonen van fruit en vanille met een medium lange droge afdronk, kruidig, peperachtig.

Een aangename whisky voor ieder moment!
 

Sláinte!

Enrico Klein
Whisky Taster
topSlijter Frans Muthert

 

Tags: