Jenever

Hooghoudt introduceert De Borgen Proef de rijke geschiedenis van Nederlands gedistilleerd

Hooghoudt introduceert De Borgen. De Borgen, een ambachtsdivisie van familiedistilleerderij Hooghoudt, brengt met een serie jenevers de rijke geschiedenis van Nederlands gedistilleerd tot leven. De oorsprong van jenever, een drank met grote cultuurhistorische waarde, krijgt zo weer een verdiende plek op het internationale schap.

Arno Donkersloot, algemeen directeur familiedistilleerderij Hooghoudt: ‘Nu gin internationaal in de spotlight staat, voelen we de drang de historische positie te bevestigen van Jenever als de godfather van alle gins. Waar de Nederlanders gingen, daar was Jenever.’ 

De Borgen: opwindende, Hollandse jeneverconcepten
Het assortiment van de Borgen bestaat uit een range van nieuwe, opwindende Hollandse jeneverconcepten. De producten zijn geïnspireerd op de rijke geschiedenis van de typisch Nederlandse drank jenever. Een geschiedenis die ruim 400 jaar geleden begon. De Borgen vertaalt het ambacht en de kennis van al die jaren naar de gedistilleerd-categorie van nu. Geen bedachte verhalen, maar een Nederlandse drank gebaseerd op de echte recepten en erfenis van toen. De jenevers worden handgemaakt in kleine aantallen. Alles gebeurt in huis. Een combinatie van ambachtelijke en innovatieve distilleertechnieken en de hand van de meester creëren zo de fijnste en meest exclusieve dranken. 

De Borgen Holland Gin: voor reiziger en bartender
De Borgen richt zich op de internationale reizigerswereld en bartenders uit het topsegment. Bartenders die hun klassiekers kennen en weten dat Hollandse jenever (Holland gin), voor de drooglegging in de Verenigde Staten, een van de meest gebruikte basisingrediënten was van cocktails. 

Groningse heritage
De naam, De Borgen, verwijst naar de naam van de mooie, statige buitenverblijven van jonkers in de provincie Groningen. Ze ontstaan in dezelfde periode als waarin jenever aan populariteit wint. Borgen staan voor het sterke, nuchtere karakter van de regio. Familiedistilleerderij Hooghoudt is sinds het begin nauw verbonden aan Groningen. 

Oorspronkelijk
De Borgen Holland Gin: voor iedereen die een idee wil hebben van hoe het oorspronkelijke nationale drankje van Engeland smaakt.

Nu bij ons verkrijgbaar!

Nederland is een nieuwe jenevermix rijker!

Combineer de heerlijke zachte smaak van Legner jenever met de karakteristieke flavours van meloen, karamel en perzik en je krijgt Legner 100% Xtreme. Een nieuwe jenevermix, geproduceerd door Cooymans, onderdeel van de Koninklijke Dirkzwager Distilleerderij.
Na een uitgebreide testperiode met uiteenlopende smaken onder diverse slijters en consumenten is uiteindelijk gekozen voor de smaken meloen, karamel en perzik. Er werd goed geluisterd naar het testpubliek en men is trots op het eindresultaat.
Afgelopen zondag, op het jaarlijkse Eurofestival in het Dierenpark Amersfoort, is de nieuwe Xtreme lijn gepresenteerd. Binnenkort zal deze bij ons te verkrijgen zijn, dus hou onze schappen goed in het oog!

Legner 100% Xtreme, nu bij uw topSlijter Frans Muthert!

 

Het mooiste uit een rijke traditie verenigd in drie Rijke Jenevers

Geurig & zacht, vol & warm, fris & fruitig: drie bijzondere, eigentijdse jenevers waarmee we het mooiste en lekkerste in jenever naar boven brengen. Geïnspireerd op de oorspronkelijke recepten van L.W. Hooghoudt uit 1914. Zie het maar als onze ode aan jenever. Huisgemaakte, 100% natuurlijke kruiden- en fruitmelanges spelen de hoofdrol naast zachte graanalcohol en volle moutwijn. Dat maakt dat deze Rijke Jenevers kunnen wedijveren met al het moois uit Schotland, Ierland en Frankrijk. Want met no. 24, no. 45 en no. 67 geniet je niet alleen van een rijke smaak- en geurbeleving, maar ook van een puur Nederlandse traditie.

Hooghoudt Rijke Jenever No 24Hooghoudt Rijke Jenever No 45Hooghoudt Rijke Jenever No 67

No. 24  Geurig & Zacht 

Rond van smaak en geur, maar toch verfijnd en lekker zacht. Met een geraffineerde combinatie van frisbloemige, bitterzoete en lichtkruidige smaaktonen. 

Kruiden: vlierbloesem, jasmijn, kamille, venkelzaad, lavendel en jeneverbes.

 

No. 45  Vol & Warm

Krachtig en intens kruidig, uitgebalanceerd met een verrassend frisse ondertoon. De 16 jaar houtgerijpte moutwijn zorgt voor een karakteristieke, volwassen smaak.

Kruiden: zoethout, vanille, angelica, kardamom, venkelzaad en jeneverbes.

 

No. 67  Fris & Fruitig

Fruitig, fris en verrassend mild. De zacht zoete ondertonen zorgen samen met de zachte graanalcohol uit Franse wintertarwe voor een intense smaakbeleving.

Kruiden: cranberry, grapefruit, rozebottel, citroengras, oranjeschil en gember.

 

Abonneren op Jenever